Partner in de kijker

Streekfonds Oost-Vlaanderen brengt mensen en middelen bij elkaar. Onze partners maken het mogelijk dat we de lokale projecten na de crowdfunding een extra ondersteuning kunnen geven van maximum € 5.000 per project. Een injectie die ze goed kunnen gebruiken.

Wie zijn die partners en wat trekt hen aan in Streekfonds Oost-Vlaanderen ? Waarom engageren zij zich ? En hebben ze nog een tip om te ontdekken in Oost-Vlaanderen ?

Veel leesplezier!

Alexander Alonso – General Manager BD Benelux

Partner van #Een hart voor Waas

Wat BD precies doet ? BD is een wereldwijd medisch-technologisch bedrijf met als doelstelling “Advancing the world of health” door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg. ​

Met trots kan gezegd worden dat BD meer dan een eeuw oud is. Sinds de oprichting in 1897, zet het bedrijf zich dagelijks in om de klinische resultaten voor patiënten te verbeteren. Van laboratorium tot ziekenhuis, van huisarts tot thuiszorg, allen werken dagelijks met BD’s innovatieve oplossingen. ​

Om de transformatie van de gezondheidszorg wereldwijd te ondersteunen, worden producten, oplossingen, diensten en processen voortdurend verbeterd. ​De focus van BD ligt op het verbeteren van de veiligheid van patiënten & zorgverleners en het verhogen van de efficiëntie in de gezondheidszorg.

BD Benelux telt ruim 1200 medewerkers en is met het Europees distributiecentrum in Temse en het kantoor in Erembodegem een belangrijke hub van BD in Europa.

We zijn partner van Streekfonds Oost-Vlaanderen omwille van het sociale aspect.

BD wil teruggeven aan de maatschappij en daarom werken we graag met lokale partners.

Het project ‘Ter Biest’ verdient het volgens ons om in de bloemetjes gezet te worden. We vinden het heel mooi dat jongeren hier hun talenten leren ontdekken en ontplooien waardoor hun zelfbeeld positiever wordt. Dat ze daarna hun producten ook nog aanbieden aan organisaties die zich inzetten voor kansarmen, kunnen we alleen maar toejuichen.


Martien Segers – Adviseur maatschappelijke projecten bij Maatschappij Linkerscheldeoever

Partner van #Een hart voor Waas


Maatschappij Linkerscheldeoever staat in voor het beleid en beheer in de Waaslandhaven, de haven op het linkerscheldeoevergebied. De Waaslandhaven zorgt voor veel werkgelegenheid en levert een belangrijke bijdrage aan de Vlaamse economie.

Door ons partnerschap met Streekfonds Oost-Vlaanderen steunen we projecten die mens en omgeving ten goede komen. Zo investeren we mee in lokale projecten en bouwen we mee aan de cohesie van de maatschappij.

Ons partnerschap is nog pril, waardoor ik nog niet rechtstreeks in contact kwam met actuele projecten. Maar de vele ingeschreven projecten en sterke resultaten van de eerste crowdfunding campagne zijn echt opvallend!

Elk project dat zich inzet voor mens en omgeving is voor ons belangrijk, zonder daarin onderscheid te maken. Crowdfunding is binnen het Streekfonds eveneens een grote meerwaarde: het biedt de garantie dat zo’n project ook écht lokaal verankerd is. Proficiat aan alle projecten voor het mooie resultaat na de eerste projectoproep!

Volgens mij is het Waasland een verborgen parel in Oost-Vlaanderen, mét inbegrip van gemeente Zwijndrecht. De regio kent veel troeven. De contrasten tussen economie, natuur, rust en bedrijvigheid vallen hier op. Kom gerust eens kennismaken!

Joany D’hondt – Zaakvoerder D’hondt

Partner van #Streekmotor23

Bij Volvo draait alles om ‘mensen’, vandaar onze allereerste focus op veiligheid, maar ook op duurzaam ondernemen voor de mensen van morgen. Dat is onze drijfveer om partner te zijn van Streekfonds Oost-Vlaanderen: het steunen van zeer lokale, duurzame initiatieven in onze regio, waar mens en milieu beter van worden.

We hebben ondertussen aan verschillende activiteiten deelgenomen. Daar ontmoeten we andere ondersteunende bedrijven en hebben we vooral iets positiefs kunnen bijdragen in onze regio. We houden wel van de lokale initiatieven die mensen rondom ons beter maken.

Er zijn zoveel mooie initiatieven, de groene rustplek in Elene, de projecten voor mensen met mentale problemen. Ik zou volgend project in de kijker zetten: de mensen van de leefboerderij De Kanteling in Herzele. Ze geven mensen met een beperking zoveel mogelijkheden en door zinvolle dagbesteding halen ze hier veel voldoening uit.

Een plek om te ontdekken in onze provincie is voor mij alles op en rond de Hotond, echt nog een verborgen parel.


Bart Wallays – Algemeen directeur SOLVA

Partner van #Streekmotor23


Solva wil informeren, inspireren en stimuleren. En steunt graag creatieve initiatieven die geëngageerde inwoners van Oost-Vlaanderen de kracht geeft om van hun regio een betere, aangenamere en meer duurzame  omgeving te maken om te wonen, te werken, te ontspannen en om zich te verplaatsen.

Een aangename buurt vandaag en met veel aandacht voor de problemen van morgen. Hoe gaan we om met onze energie ? Wat kunnen we doen voor het klimaat ? Hoe zorgen we er voor dat je veilig naar de sportclub of naar school kan fietsen. Archeologen bij SOLVA zoeken in de grond naar sporen uit het verleden om zo de geschiedenis van onze streek te kunnen vertellen.
En SOLVA bouwt op vraag van de steden en gemeenten ook politiegebouwen, bibliotheken, en culturele centra en legt terreinen aan waar bedrijven zich kunnen vestigen.

Gluren bij de buren in Nederename is me dit jaar wel bijgebleven als project van #Streekmotor23. Een initiatief dat zorgt voor een betere leefomgeving voor de buurt, waar iedereen uit de buurt ook samen aan mee werkt.

Als ik een initiatief waar Solva aan meewerkt mag aanstippen: De Bouwdoos, een medicijn voor je dorpsplein. Het idee is om van de verharde en onderbenutte dorpspleinen opnieuw het kloppende hart van de buurt te maken, het groene karakter van de Vlaamse Ardennen binnen te brengen en er samen met lokale inwoners een bruisende en gezonde ontmoetingsplek van te maken.

Als je tijd hebt, bezoek zeker voor 30 november eens de tentoonstelling ‘Landschap Doorgrond’ in het Archeocentrum in Velzeke, een aanrader!


Ann Vancoillie – onderneemster Aluvision

Partner van #Regiokracht


Met Aluvision ontwikkelen we plug & play bouwdoossystemen voor modulaire constructies (Lego voor grote mensen!). Deze worden toegepast in de standenbouw, op events en sinds kort ook voor pergola’s. Het doel is om snel, efficiënt, flexibel en op een ecologisch verantwoorde wijze te bouwen.

Door ons partnerschap kunnen we een bijdrage leveren aan de maatschappij door ook de sociale economie te steunen. Dit hoeft niet altijd aan de andere kant van de wereld te zijn, maar kan ook heel bewust en dichtbij onder de noemer #shoplocal, #supportyourlocals en #ikkoopbelgisch. Het is belangrijk dat via deze weg onze sterke Vlaamse bedrijven de extra aandacht krijgen die ze zeker verdienen.

Dirk Verschueren – CCO Cordeel

Partner van #Een hart voor Waas

Cordeel bouwt allerlei projecten zoals ziekenhuizen, industriegebouwen, appartementen, scholen, hotels tot zelfs bruggen.

We willen er mee voor zorgen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en dat ze samen aan iets kunnen werken dat hen interesseert en boeit.

We zijn sociaal geëngageerd en willen dat niet alleen onze werknemers zich gelukkig voelen, maar dat alle Waaslanders kansen krijgen via
#Een Hart voor Waas.

Elk project heeft zijn eigen charme, zijn eigen karakteristieken wat maakt dat er voor elk wat wils is en dat de mogelijkheden onbeperkt zijn. Misschien bloemetjes aan de overkoepelende organisatie van de Koning Boudewijnstichting die de streekfondsen aanstuurt en ondersteunt.

Mocht je één van de projecten sympathiek vinden, steun het dan. Zelfs een kleine gift kan helpen om het project op gang te trekken. Wij zorgen ervoor dat de gekozen projecten op vele vlakken ondersteund worden waardoor de slaagkansen maximaal zijn.

Een tip uit de streek? Zoek de wegeltjes eens op in je eigen gemeente. Ken je ze allemaal?

Kurt Vanmarcke – CEO Danilith

Partner van #Streekmotor23

Bij Danilith bouwen we woningen, appartementen en ook assistentieflats en zorgwoningen. Een sociaal engagement op lokaal vlak is de belangrijkste drijfveer en motivatie om partner te zijn van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

Elk project verdient het om in de bloemetjes gezet te worden. Het project met de aangepaste duofietsen in Eeklo heeft mij het meeste geraakt.

Door de getuigenissen die jullie brengen, zie je dat geluk in kleine dingen zit.  

Verborgen parels in Oost-Vlaanderen ? Misschien wel de VillaVIP’s in Herzele, Wondelgem, Zele en Kruisem (in aanbouw). Met deze woningen focust Danilith, samen met opdrachtgever Fundament op zelfregie, autonomie en keuzevrijheid van mensen met een beperking.

De keuze voor crowdfunding is slim gekozen: het bevordert de betrokkenheid en de motivatie van iedereen die geld geeft of ontvangt. Ook de bevlogenheid van de initiatiefnemers van de verschillende projecten inspireert én charmeert ons, zij zijn vaak vrijwilligers maar moeten net als ondernemers hun skills gebruiken om zichzelf bekend te maken, geld in te zamelen en professioneel aan de slag te gaan.

Sociale en groene initiatieven die mens en omgeving verbinden hebben altijd een streepje voor. Plukboerderij GRONDIG in Heusden bijvoorbeeld: het project van drie heel enthousiaste jonge boeren waar je enerzijds hun zelfplukboerderij hebt en anderzijds een veldkeuken waar ze hun sociaal engagement mee in de kijker zetten.

Steun lokale ondernemers en motiveer ook je omgeving om zoveel mogelijk deel te nemen aan lokale initiatieven. Je zal ongetwijfeld parels uit eigen regio ontdekken.

Leander De Cauter – gedelegeerd bestuurder

Partner van #Een hart voor Gent


Bij Magelaan helpen we bedrijven en organisaties om succesvol te zijn met hun marketing en communicatie door advies, grafisch ontwerp, sociale media, web en copywriting.

Een bedrijf vormt een onderdeel van de maatschappij en heeft in die zin ook een maatschappelijke functie op te nemen. Dat is onze belangrijkste drijfveer om partner van Streekfonds Oost-Vlaanderen te zijn.

Dat de projecten stuk voort stuk bottom-up zijn en vertrekken vanuit geëngageerde mensen die lokale impact realiseren, raakt mij het meest.

Cookievoorkeuren

Door onze website te gebruiken, aanvaardt u het gebruik van cookies. Om onze website optimaal te kunnen gebruiken dient u de cookies te aanvaarden.

Lees ons cookiebeleid